Nyílászáró forgalmazás és kereskedelem – Marketing esettanulmány

Kihívás


A cég egy hosszú múltra visszatekintő vállalkozás volt a nyílászárók és ablakok területén. Bár évtizedek óta működött, az utóbbi években jelentős visszaesést tapasztaltak a piaci részesedésükben és az értékesítésben. Ügynökségünk egy évvel ezelőtt vette át a digitális marketing teendők koordinálását és megvalósítását. A cég kihívásai a következők voltak:

 • Elavult weboldal és arculat: A cég weboldala elavult volt, és nem generált elég organikus forgalmat. Az arculat is régimódi volt, nem tükrözte a cég valós értékeit és szolgáltatásait.
 • Hiányzó digitális jelenlét: A cégnek nincs jelenléte a közösségi média platformokon, és évek óta nem futtattak PPC hirdetéseket, így digitális területen jelentős lemaradással küzdöttek.
 • Keresési eredmények hiánya: Az organikus keresőmotor találatokban való megjelenésük gyenge volt, ami a versenytársak előnyére volt.

Megoldás

 • Arculat és offline hirdetések: Első lépésként új arculatot terveztünk és hoztunk létre, amely friss és modern volt, és jobban tükrözte a cég értékeit. Ezenkívül offline hirdetőelemeket, például hirdető táblákat is megterveztünk és készíttettünk el a cég számára, hogy növeljük a láthatóságukat a fizikai térben.
 • Weboldal megújítása: A régi weboldal helyett egy vadonatúj webáruházat terveztünk és hoztunk létre, ahol az ügyfelek ajánlatot kérhetnek a termékekre. A webáruház keresőoptimalizálására is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy több releváns kulcsszóra jelenjenek meg az organikus keresések során.
 • PPC hirdetések: Social és Google Ads hirdetésekbe kezdtünk, amiket az első három hónapban teszteltünk minőségi mutatók és konverziós arány és költség szempontjából.

Eredmények 1 év távlatából

 • Az organikus elérések megtízszereződtek a régi weboldalhoz képest. Így az organikus ajánlatkérések száma is jelentősen megemelkedett.
 • Az új webáruház sikeresen működik, és az ajánlatkérések száma folyamatosan növekszik, de heatmapes kutatások alapján állandóan optimalizáljuk a honlapot.
 • A social media hirdetések nem teljesítettek túl jól az első három hónapban (főképp az ügyfelek minősége volt problémás), de a Google Ads kampányok sikeresen csökkentették a költéség/konverziót, ami különösen fontos volt a csökkenő kereslet időszakában.

Jövőbeli tervek

 • B2B ügyfelek szerzése: Terveink között szerepel több B2B ügyfél szerzése PPC kampányok és E-mail marketing segítségével.
 • Konverziós arány növelése: További optimalizációval és teszteléssel tervezzük növelni a webáruház konverziós arányát.
 • Influencer kampányok: Az influencer marketing bevezetése céljából tervezünk együttműködéseket olyan személyekkel, akik segíthetnek népszerűsíteni a cég termékeit és szolgáltatásait.
 • Keresőben való megjelenés növelése: Folytatjuk a keresőmotor optimalizálását, hogy még több releváns kulcsszóra jelenjünk meg a keresési eredményekben.

Ez az esettanulmány mutatja be, hogyan sikerült javítani a digitális jelenlétüket és növelni az online értékesítést. Az átfogó digitális marketing stratégia és a folyamatos fejlesztések segítettek megszilárdítani a cég pozícióját a piacon és növelni a bevételüket. Nagyon fontos kiemelünk, hogy a kezdeti tervezés során fontos volt, hogy a cég valós erősségeit kiemeljük és erre építsünk (Több tíz éve a piacon és raktárkészlet). Minden cég esetében fontos, hogy ezek alapján kezdjünk bele a munkába, mivel csak így garantálható a későbbi siker.

2023.09.11.

Tartalom:

Új weboldalon vagy webáruházon gondolkozol és ezek hirdetésében?