Mi az a WooCommerce?

woocommerce

A WooCommerce egy ingyenes, nyílt forráskódú e-kereskedelmi plugin a WordPresshez. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre és kezeljenek egy online áruházat. Számos testreszabási lehetőséget kínál. Integrálódik a népszerű fizetési átjárókkal, szállítási szolgáltatókkal és adókalkulátorokkal, hogy egyszerűsítse a termékek vagy szolgáltatások online értékesítésének folyamatát.

Számos funkciót és bővítményt kínál, amelyek lehetővé teszik a bolt tulajdonosainak a termékek, megrendelések, ügyfelek, szállítás, adók és fizetések kezelését. Többféle terméktípust támogat, beleértve a fizikai termékeket, a digitális letöltéseket és az előfizetéseket. Beépített jelentési és elemzési eszközökkel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az áruház tulajdonosok számára az értékesítési és teljesítményadatok nyomon követését.

A WooCommerce nagy fejlesztői és felhasználói közösséggel is rendelkezik, akik hozzájárulnak a fejlesztéséhez és támogatást nyújtanak. Ezért népszerű választás az online áruházat létrehozni kívánó kis- és középvállalkozások számára.

Miért jobb a WooCommerce mit a Shopify?

A WooCommerce és a Shopify egyaránt népszerű e-kereskedelmi platform, de mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Íme néhány ok, amiért a WooCommerce egyes vállalkozások számára jobb választás lehet:

 • Költségek: A WooCommerce használata ingyenes, míg a Shopify havi előfizetési díjjal jár. A most induló vagy szűkös költségvetéssel rendelkező vállalkozások számára az előbbi költséghatékonyabb megoldás lehet.
 • Testreszabhatóság: A WooCommerce a WordPressre épül, amely egy rendkívül jól testreszabható tartalomkezelő rendszer. Ez azt jelenti, hogy az áruház tulajdonosai nagyobb befolyással rendelkeznek az áruházuk megjelenése felett. Bővítményeken keresztül pedig egyéni funkciókat adhatnak hozzá.
 • Tulajdonjog: A WooCommerce segítségével az áruház tulajdonosok teljes ellenőrzést gyakorolhatnak az adataik felett, és saját szerverükön hosztolhatják az áruházukat. A Shopify esetében az áruházak a Shopify szerverein vannak elhelyezve, és az áruház-tulajdonosokat a platform feltételei korlátozzák.
 • Nyílt forráskódú: A WooCommerce nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a kód bárki számára elérhető, megtekinthető, módosítható és hozzájárulhat hozzá. Ez átláthatóbbá és rugalmasabbá teszi a platformot.
 • Integráció: A WooCommerce külső eszközök és szolgáltatások széles skálájával integrálható, beleértve a fizetési átjárókat, szállítási szolgáltatókat és adókalkulátorokat. Ez lehetővé teszi az áruház-tulajdonosok számára, hogy kiválasszák az igényeiknek leginkább megfelelő eszközöket. Ezáltal személyre szabott e-kereskedelmi élményt hozzanak létre vásárlóik számára.
 • Termékkezelés: A WooCommerce számos termékkezelési lehetőséggel rendelkezik, beleértve a több terméktípus, a termékváltozatok és a készletkezelés támogatását. Fejlett jelentési és elemzési eszközökkel is rendelkezik, amelyek segítségével az áruház tulajdonosok nyomon követhetik és elemezhetik eladásaikat és vásárlói adataikat.
 • SEO: A WooCommerce a WordPressre épül, amely erős SEO képességeiről ismert. Az áruház tulajdonosok kihasználhatják a WordPress beépített SEO funkcióit, valamint egy sor SEO bővítményt, hogy javítsák áruházuk keresőmotoros rangsorolását.
És ez még nem minden
 • Közösség: A WooCommerce nagy és aktív felhasználói és fejlesztői közösséggel rendelkezik, akik hozzájárulnak a fejlesztéséhez és támogatást nyújtanak. Ez nagyszerű választássá teszi olyan vállalkozások számára, amelyek erős támogatói hálózattal rendelkező platformot keresnek.
 • Skálázhatóság: A WooCommerce-t úgy tervezték, hogy skálázható legyen. Ez azt jelenti, hogy együtt tud nőni egy vállalkozással, ahogy annak igényei változnak. Az áruház tulajdonosok új termékeket adhatnak hozzá, további eszközökkel és szolgáltatásokkal integrálhatják, anélkül skálázhatják működésüket, hogy a platform korlátozná őket.

Összefoglalva, mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A WooCommerce jobb választás lehet azon vállalkozások számára, amelyeknek nagyobb kontrollra van szükségük a boltjuk megjelenése felett. Erős SEO képességekkel rendelkező platformot szeretnének, és rugalmasabb és skálázhatóbb megoldást keresnek.

Miért jobb mint a Shoprenter?

woocommerce

A WooCommerce és a Shoprenter mindkettő e-kereskedelmi platform, de mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Íme néhány ok, amiért a WooCommerce egyes vállalkozások számára jobb választás lehet:

 • Költségek: A WooCommerce használata ingyenes, míg a Shoprenter havi előfizetési díjjal jár. A most induló vagy szűkös költségvetéssel rendelkező vállalkozások számára a WooCommerce költséghatékonyabb megoldás lehet.
 • Testreszabhatóság: A WooCommerce a WordPressre épül, amely egy rendkívül jól testreszabható tartalomkezelő rendszer. Ez azt jelenti, hogy az áruház tulajdonosai nagyobb befolyással rendelkeznek az áruházuk megjelenése felett. Bővítményeken keresztül egyéni funkciókat adhatnak hozzá.
 • Tulajdonjog: A WooCommerce segítségével az áruház tulajdonosok teljes ellenőrzést gyakorolhatnak az adataik felett, és saját szerverükön hosztolhatják az áruházukat. A Shoprenterrel az áruházak a Shoprenter szerverein vannak elhelyezve, és az áruház tulajdonosokat a platform feltételei korlátozzák.
 • Nyílt forráskódú: A WooCommerce nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a kód bárki számára elérhető, megtekinthető, módosítható és hozzájárulhat hozzá. Ez átláthatóbbá és rugalmasabbá teszi a platformot.
 • Integráció: A WooCommerce külső eszközök és szolgáltatások széles skálájával integrálható, beleértve a fizetési átjárókat, szállítási szolgáltatókat és adókalkulátorokat. Ez lehetővé teszi az áruház-tulajdonosok számára, hogy kiválasszák az igényeiknek leginkább megfelelő eszközöket. Személyre szabott e-kereskedelmi élményt hozzanak létre vásárlóik számára.
 • Termékkezelés: A WooCommerce számos termékkezelési lehetőséggel rendelkezik, beleértve a több terméktípus, a termékváltozatok és a készletkezelés támogatását. Emellett fejlett jelentési és elemzési eszközökkel is rendelkezik, amelyek segítségével az áruház tulajdonosok nyomon követhetik és elemezhetik eladásaikat, vásárlói adataikat.

Összefoglalva, bár mind a WooCommerce-nek, mind a Shoprenter-nek megvannak a maga előnyei. Az előbbi mégis jobb választás lehet azon vállalkozások számára, amelyeknek nagyobb kontrollra van szükségük a webáruházuk megjelenése felett. Erős testreszabási lehetőségekkel rendelkező platformot szeretnének, és rugalmasabb és skálázhatóbb megoldást keresnek.

WooCommerce telepítés és beállítás

A WooCommerce áruház telepítése és beállítása néhány lépésben elvégezhető:

 • Válasszon egy tárhelyszolgáltatót: A WooCommerce-hez egy saját tárhelyű WordPress telepítéssel rendelkező webhelyre van szükség. Választhat olyan tárhelyszolgáltatót, amely WordPress tárhelyre specializálódott, vagy választhat egy általános célú tárhelyszolgáltatót.
 • Telepítse a WordPress-t: Ha még nincs WordPress webhelye, akkor telepítenie kell azt a tárhely-fiókjára. Sok tárhelyszolgáltató kínál egy kattintással elvégezhető WordPress-telepítést, ami megkönnyíti az elindulást.
 • Telepítse a WooCommerce-t: Ha már van WordPress telepítése, telepítheti a WooCommerce-t a WordPress plugin-tárába lépve és a „WooCommerce” kifejezésre rákeresve. Telepítse a plugint, és aktiválja.
 • Futtassa a telepítővarázslót: Aktiválás után a WooCommerce elindít egy beállítási varázslót, amely végigvezeti Önt az áruháza beállításának folyamatán. A varázsló megkéri az olyan alapvető információk megadására, mint az áruház neve, helye és pénzneme, valamint segít a fizetési és szállítási lehetőségek beállításában.
 • Termékek hozzáadása: Miután a beállítási varázsló befejeződött, elkezdheti a termékek hozzáadását az áruházához. Hozzáadhat egyszerű vagy változó termékeket, beállíthat termékkategóriákat, és kezelheti a készletszinteket.
 • Testreszabhatja a dizájnt: A WordPress tárházban elérhető témák és bővítmények segítségével testre szabhatja áruháza megjelenését. A WooCommerce Customizer segítségével további dizájnmódosításokat is végezhet.
 • Indítsa el áruházát: Miután hozzáadta a termékeket és testre szabta a dizájnt, elindíthatja az áruházát, és elkezdheti az értékesítést!

Ez egy általános áttekintés a WooCommerce áruház telepítésének és beállításának folyamatáról. A pontos lépések a tárhelyszolgáltatótól és az áruháza egyedi igényeitől függően változhatnak.

Hogyan készítsünk tökéletes WooCommerce oldalt?

A tökéletes oldal létrehozásához számos tényezőt kell figyelembe vennie, és gondoskodnia kell arról, hogy az áruháza a következő kulcsfontosságú funkciókkal rendelkezzen:

 • Felhasználóbarát kialakítás: Az áruházad kialakításának felhasználóbarátnak kell lennie, tiszta és intuitív elrendezéssel, amely megkönnyíti a vásárlók számára, hogy megtalálják, amit keresnek. Fontolja meg egy reszponzív téma használatát, amely alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez és eszközökhöz.
 • Gyors betöltési idők: Az áruháza oldalainak gyorsan kell betöltődniük, mivel a lassú betöltési idők befolyásolhatják a vásárlói élményt, és elhagyott bevásárlókocsikhoz vezethetnek. Győződjön meg arról, hogy tárhelyszolgáltatója megbízható, és optimalizálja a képeket és más médiát a fájlméretek csökkentése érdekében.
 • Világos termékleírások: A termékleírásoknak világosnak és tömörnek kell lenniük, és tartalmazniuk kell minden lényeges információt, például a méretet, a súlyt és az anyagokat. Fontolja meg a kiváló minőségű képek és videók használatát termékei bemutatásához.
 • Felhasználóbarát pénztári folyamat: A pénztárfolyamatának könnyen használhatónak kell lennie, és minimálisra kell csökkentenie a súrlódásokat az ügyfelek számára. Fontolja meg, hogy többféle fizetési lehetőséget kínáljon, és győződjön meg arról, hogy a pénztárfolyamat biztonságos.
 • Termékkeresés és szűrés: Az áruházának rendelkeznie kell keresősávval és termékszűrési lehetőségekkel, hogy a vásárlók könnyen megtalálják, amit keresnek.
 • Ügyféltámogatás: Az áruházának kiváló ügyfélszolgálatot kell kínálnia, beleértve az egyértelmű elérhetőségi információkat, a gyakran ismételt kérdések (GYIK) oldalt, valamint az élő chat- vagy e-mailes ügyfélszolgálati rendszert.
 • Elemzés és jelentéskészítés: Hozzáféréssel kell rendelkeznie részletes elemzési és jelentési eszközökhöz, hogy nyomon követhesse eladásait és vásárlói adatait, és megalapozott döntéseket hozhasson áruházával kapcsolatban.
 • Mobil optimalizálás: Üzletét mobileszközökre kell optimalizálni, mivel egyre több vásárló használja okostelefonját és táblagépét az online vásárláshoz. Győződjön meg róla, hogy áruháza reszponzív és kis képernyőn is könnyen használható.

Ezen irányelvek betartásával és áruháza folyamatos fejlesztésével tökéletes WooCommerce webhelyet hozhat létre, amely nagyszerű vásárlói élményt nyújt és növeli az eladásokat. Ha nem tudsz webáruházat készíteni, de szükséged van egyre, akkor keress fel minket, és mi elkészítjük neked! Kattints ide további információkért!

2023.02.02.

Tartalom:

Új weboldalon vagy webáruházon gondolkozol és ezek hirdetésében?